Nissan зніме з конвеєра електромобіль Leaf

0
745

Компанія Nissan планує через кілька років зняти з конвеєра Nissan Leaf, який ось уже багато років поспіль є найпопулярнішим електромобілем у світі, в тому числі в Україні. Про це повідомляє Automotive News із посиланням на інсайдерську інформацію, пише видання  auto.today.ua.

Серійне виробництво Nissan Leaf розпочалося у 2010 році. Він став першим масовим електрокаром. І хоч дизайн першого покоління Leaf часто критикували, він все одно став лідером у своєму сегменті. У 2017 році з’явилося його друге покоління із більш традиційним дизайном.

Зараз Leaf випускають у трьох країнах – у Японії, США та у Великій Британії. Приблизно до 2025 цей електромобіль, якщо вірити інформації Automotive News, знімуть з конвеєра. Але покупцям замість неї запропонують новий електромобіль.

І хоча Nissan Leaf став найпопулярнішим електромобілем у світі, він не виправдав очікувань колишнього генерального директора Nissan Карлоса Гона. У його розробку та випуск вклали дуже багато грошей. Проте, продажі виявилися значно меншими, ніж очікувалося.

Так, очікувалося, що США щороку випускатимуть 150 000 електрокарів Leaf. Але навіть у свій найкращий рік (2014) компанія Nissan продала на американському ринку лише 30 200 автомобілів Leaf.

Тим часом раніше в ЗМІ з’являлася інформація, що Nissan Leaf в третьому поколінні сильно зміниться – він замість хетчбека стане кросовером. Можливо, кросовер якраз його й замінить.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!