Головна Новини Українцям повідомили про масштабну аферу з автомобілями

Українцям повідомили про масштабну аферу з автомобілями

0
103

Голова дилерських центрів AUTO CRAFT Григорій Гріншпун вважає, що під час дії безкоштовної розмитнення в Україну за шахрайською схемою ввезли понад 65 тисяч «свіжих» автомобілів на іноземній реєстрації. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, пише today.ua .

За словами Гріншпуна, ділки купували в Європі «свіжі» автомобілі, безкоштовно їх розмитнювали в Україні та ставили на склад. Надалі ці автомобілі планують продати.

Тобто майже новенькі (чи взагалі нові?) автомобілі ввозили безкоштовно, а тепер продаватимуть з урахуванням усіх податків, які існують на момент продажу. Гріншпун вважає, що у такій схемі є всі ознаки крадіжки, скоєної в особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб (ст. 185 КК України).

Гріншпун закликав Верховну Раду створити спеціальну тимчасову слідчу комісію з депутатів опозиційних партій та експертів для розслідування можливого злочину.

Нагадаємо, безкоштовна розмитнення в Україні тривала з початку квітня до кінця червня 2022 року. За цей час українці безкоштовно розмитнили майже 270 000 євроблях, заощадивши загалом понад 26 млрд гривень.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.