Автомобілі з Європи скоро подорожчають в Україні

0
69

Незабаром українцям, які купують у Європі вживані автомобілі у віці 2-3 роки, доведеться платити більше, ніж раніше. Справа в тому, що з 6 липня 2022 року всі нові автомобілі, які випускають у Євросоюзі, мають оснащуватись автоматичною системою обмеження швидкості. Про це пише today.ua

Тепер усі автомобілі, що випускаються на Старому Континенті, повинні в обов’язковому порядку оснащуватися технологією Intelligent Speed ​​Assist. Вона визначає швидкість автомобіля в реальному часі та порівнює її з дозволеною на конкретній ділянці дороги.

Інформація порівнюється з даними навігаційної бортової системи. Якщо швидкість перевищена, звучить звуковий сигнал. Якщо водій чомусь не реагує на звуковий сигнал, то педаль газу стає жорсткішим, пригальмовуючи автомобіль. Можливе також попередження у вигляді вібрації та інше.

У Євросоюзі сподіваються, що завдяки широкому використанню цієї технології вже найближчими роками смертність на дорогах знизиться на 30%. Однак поки що ця система має недоліки. Наприклад, вона може плутати знаки обмеження швидкості.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!