Європа визнає лише права водіїв вантажівок – Мінінфраструктури

0
73
Так званий “транспортний безвіз” має низку особливостей, про які багато водіїв навіть не здогадуються.

Нещодавно Україна підписала з ЄС документ, який значно полегшує транспортні перевезення. Водночас деякі пункти цього договору стосуються виключно водіїв вантажівок.

Серед іншого, йдеться про пункт, яким водійське посвідчення України визнається міжнародним. Відповідною інформацією поділились у Мінінфраструктури на запит від Українських Новин.

Документ підписаний Україною та ЄС 29 червня, передбачає скасування необхідності українським перевізникам отримувати відповідні перепустки для перевезень товарів до ЄС. Водночас скасування системи дозволів стосується виключно водіїв вантажних автомобілів.

“Згідно з договором, українські водії, які мають права старого зразка (не відповідають Женевській Конвенції про дорожній рух від 1949 року), зможуть здійснювати міжнародні перевезення вантажів до країн ЄС без оформлення міжнародного посвідчення водія. Достатньо мати лише права водія національного зразка. До підписання , частина держав ЄС встановлювала обмеження з будь-яких національних прав і вимагала від водіїв виключно міжнародні посвідчення водія, серед іншого йдеться про Ірландію, Кіпр та Мальту.Договір стосується лише водіїв, які здійснюють міжнародні перевезення вантажів, тому водіям не потрібно отримувати європейські права через 6 місяців. Внесені зміни стосуються посвідчень водіїв категорій С, С1, РЕ, С1Е”, – сказано в коментарі Мінінфраструктури.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!