Чи небезпечний спиртовий бензин для авто

0
124

Хоча ситуація з паливом значно покращилася порівняно з квітнем-травнем, його, як і раніше, часто не вистачає, і тому багато автомобілістів готові купувати те паливо, яке є в наявності.

У числі цієї альтернативи – бензин з додаванням біоетанолу, або спирту, отриманого з рослинних елементів, що дає в результаті біопаливо або просто спиртовий бензин. Хоча його пропозиція на АЗС невелика, а ціна лише на 1-2 гривні нижча за “традиційний” бензин, він може стати непоганою заміною звичайному паливу.

Багатьох автомобілістів відлякує той факт, що мінімум на 30% біопаливо складається зі спирту, тобто речовини досить агресивної, яка роз’їдає гумові та пластикові деталі паливної системи.

Однак ця властивість спирту відома не тільки автовласникам, але і вченим та виробникам, саме тому при виробництві біопалива використовують спеціальну присадку, що підвищує значення кислотного параметра pH. Загалом цей показник повинен бути від 6 до 9 одиниць і такий спиртовий бензин фактично нічим не відрізняється від звичайного і може бути сміливо використаний у заправці авто.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!