Чи безпечне безалкогольне пиво для водіїв транспорту

0
402

Усі водії знають, що спиртне за кермом категорично заборонено. Але, незважаючи на це, багато хто випиває безалкогольне пиво, вважаючи, що воно безпечне. Але чи це так насправді?

Нульовка для водіїв . Незважаючи на заяву водіїв про те, що нульовка безпечна та не проявляється на алкотестері, пити її не рекомендується. Більше того, не варто сідати за кермо навіть після випитої склянки кефіру чи квасу. Це не впливає на якість водіння, але якщо зупинять співробітники ДІБДР, може знадобитися додаткова перевірка. Само по собі безалкогольне пиво чимось схоже на те, що містить спиртне:

  1. Для виробництва безалкогольного пива беруться такі ж інгредієнти, як для звичайного.
  2. У пиві з маркуванням безалкогольне може бути до 0,5% спиртного.

Безалкогольне пиво багато хто асоціює з шашликом без м’яса, кефіром без молока. Незважаючи на це, популярність напою зростає, з’являються нові марки. Продукт стали виробляти як великі броварні, і місцеві.

Чи справді пиво безалкогольне . Багато сортів пива в нашій країні з позначкою безалкогольне містять спиртне, його кількість може досягати 0,5%. Це не багато, в алкогольне сп’яніння водій не впаде, але цього вистачить для того, щоб алкотестер показав значення, які можуть призвести до серйозних проблем.

Щоб заперечити показання тестера, рекомендується мати під рукою свій алкотестер. У 2021 році гранична норма для парів, що видихаються з легень, дорівнює 0,16%. Якщо ви випили пляшечку безалкогольного пива, найближчим часом тестер може показувати подібне значення, але воно короткочасне.

Поради фахівців . Слово безалкогольне так і манить водіїв транспорту. Пам’ятайте, вживати таке пиво все одно не рекомендується, тому що невелика кількість алкоголю в ньому все ж таки є. Фахівці з цього приводу дають кілька порад:

  1. Водіння автомобіля у нетверезому стані заборонено. Воно тягне у себе накладення великого штрафу, позбавлення прав. Випиваючи безалкогольне пиво, будучи за кермом, будьте обережні, адже невелика кількість спиртного все-таки є. Якщо вас зупинить інспектор та проведе огляд, значення буде достатньо для доведення справи до суду.
  2. Безалкогольне пиво не може бути таким на 100%, виробництво здійснюється за аналогічною технологією із простим. Незважаючи на те, що вживання напою за кілька годин до водіння не має негативних наслідків, не варто ризикувати.

Якщо випили напій, приготування якого здійснювалося шляхом бродіння, утримайтеся від керування автомобілем 1 годину.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!