В Україні зникнуть машини? Чому українці відмовляться від власних авто

0
2110

В Україні вже кілька місяців триває бензинова криза. Ціни на пальне значно виросли, а на деяких АЗС навіть не можна знайти бензину чи автогазу. На тлі таких змін в Україні зріс попит на альтернативні види транспорту.

Аналітики OLX розповіли «Сьогодні», що саме тепер купують українці.

Попит на «зелені» види транспорту зріс у кілька разів

Статистика Укравтопрому показує, що у травні 2022 року в Україні зареєстрували майже на 67% більше електромобілів, ніж у тому ж місяці 2021 року.

Про це свідчить і статистика щодо попиту на цей вид транспорту, яку отримали аналітики. Згідно з даними, у травні цього року попит на «зелені» види транспорту в Україні збільшився так:

— на електромобілі зріс попит в 7 разів;
— на електросамокати і гіроскутери збільшилась активність покупців втричі;
— на купівлю електроскутерів попит зріс в 4,7 раза.

«Відповідно до попиту зросла і пропозиція. Так, якщо ще наприкінці квітня продавці пропонували 226 електрокарів і 114 гібридів, то в травні кількість таких оголошень зросла майже в 3,6 і 4,7 раза відповідно», – йдеться у повідомленні.

Щодо того, які саме марки обирають люди, інформація така: найбільше відгуків на оголошення було на «зелену» марку Opel (на один електрокар майже 11 потенційних покупців). Також лідерами є Renault та Nissan.

Де найбільше цікавляться таким транспортом

«Згідно з травневими показниками, «бум» на альтернативний електротранспорт (мотоцикли, самокати та скутери) стався в передостанній тиждень травня (з 23.05 по 29.05), а найбільше цікавилися пропозиціями на Київщині, Одещині та Львівщині», – пояснили експерти.

Найбільше людей у категорії «Мото» цікавила покупка електросамокатів та гіроскутерів. Великий попит, зокрема, є у Київській області.

Так само Київщина є лідером у попиті на електроскутери. А от найбільше охочих купити електромотоцикл є в Одеській області.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть свій коментар!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.