У Європі можуть збільшити штрафи для водіїв позашляховиків

0
314

Вердикт німецького суду щодо збільшення розміру штрафу для водіїв позашляховиків може стати прецедентом не лише для німецької судової системи, а й для європейської практики.

Суд у Німеччині вирішив, що водії позашляховик ів мають сплачувати вищий штраф за порушення правил дорожнього руху, ніж власники легкових моделей. Відповідний вирок у справі було ухвалено 3 червня 2022 року, проте опублікували його лише на днях. Про це інформують Економічні Новини .

На перший погляд, справа дуже проста — автомобіль проїхав на червоне світло. Німецькі закони передбачають за це порушення штраф у 200 євро. Проте суддя вирішив оштрафувати власника позашляховика на 350 євро.

На думку судді, таке рішення він ухвалив тому, що позашляховик через свою форму становить більшу загрозу для пішоходів та водіїв інших автомобілів, ніж невеликий легковий седан чи хетчбек. Крім того, власник позашляховика раніше вже не раз ставав фігурантом справ про порушення ПДР. Вердикт німецького суду можна оскаржити. Однак якщо його залишать чинними, то це може стати прецедентом не лише для німецької судової системи, а й для європейської практики.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!