Ще одну з послуг для водіїв зроблять платною з 1 липня

2
2415
Вже із завтрашнього дня українцям доведеться віддавати свої кревні, щоби просто користуватися автомобілем.

Сьогодні 30 липня 2022 року президент підписав закон про скасування нульового розмитнення в Україні. Таким чином, при перетині кордону водіям тепер доведеться сплачувати податки за імпортні авто, як і раніше.

Законопроект №7418 набирає чинності з 1 липня 2022 року. Податки будуть відновлені для платників єдиного податку першої, другої та третьої групи, а також для підприємств, які не сплачують ввізне мито.

Водночас, деякі депутати не згодні з повним поверненням акцизу на авто в Україні та вже внесли законопроекти №7466 та №7467 на розгляд до Верховної Ради. Перший законопроект пропонує розмитнювати авто за формулою без урахування його віку та без пенсійного збору, а другий пропонує, щоб 50% акцизного податку йшло до загального фонду держбюджету, ще стільки ж – до спеціального.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

2 КОМЕНТАРІ

  1. Держава нахабно забула про інвалідів війни, про чорнобильців, інвалідів яких мусила забезпечувати безкоштовними автотранспортом. Натомість дала можливість нажититсь собі і баригам, на безкоштовному розмитненні автівок за два, трит міліони доларів.

  2. з України виїхали мільони біженців за внутрішніми паспортами, ті з них що мають знищие майно та знищене війною авто, не зиогли купити заміну авто оскільки не мали ні коштів, ані змоги повернутися назад до родини….та й гнати немає куди – домівля під окупацією… а ще муляє таке питаня: Україна отримала кандидатство у ЄС, то чому депутати разом з президентом просто насрали на право народу вільного переміщення авто через кордон?????

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Будь ласка, введіть свій коментар!
Будь ласка, введіть своє ім'я тут

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.