Україна підписала “транспортний безвіз” з Європою

0
252

Україна та Європейський Союз підписали угоду про вантажні перевезення автомобільним транспортом. Воно скасовує дозволи для українських перевізників.

Про це повідомляє Східний Варіант із посиланням на  Міністерство інфраструктури України .

Підписана угода скасовує необхідність отримання перевізниками відповідних дозволів для здійснення двосторонніх та транзитних перевезень до держав ЄС. Це дозволяє уникнути зупинення експорту української продукції через автомобільні пункти пропуску.

Також угодою передбачаються заходи щодо спрощення визнання водійських документів. Відтепер Україна та ЄС звільняють власників посвідчень водіїв, виданих однією із сторін, від вимоги мати міжнародне посвідчення водія.

Строк угоди складає 1 рік з можливістю пролонгації, а тимчасово набирає чинності вже з сьогодення. На постійній основі угода почне працювати після завершення всіх ратифікаційних процедур.

“Сьогодні ми зробили ще один крок до фактичного членства у Євросоюзі”, – сказав міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Це вже третє за останній рік “безвіз” для України з ЄС після авіаційного та енергетичного, зазначив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

“Навіть незважаючи на війну та спроби Росії зупинити рух нашої держави до Європи, інтеграція України у внутрішній європейський ринок просувається надшвидкими темпами”, – наголосив глава уряду.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!