У Євросоюзі запропонували відкласти заборону ДВЗ на 5 років

0
321

Відразу п’ять країн Євросоюзу виступили із пропозицією відтермінувати повну заборону ДВЗ. Як пише Automotive News, Італія, Португалія, Словаччина, Болгарія та Румунія запропонували відстрочити дату набрання чинності забороною на п’ять років — до 2040 року.

На думку низки політиків, Євросоюз у цьому питанні має враховувати відмінності в економічному стані різних країн-учасників, оскільки відмова від ДВЗ вимагатиме значних вкладень у розвиток інфраструктури електромобільності. Відповідно, перехідний період має бути «адекватним та адаптованим».

Тому п’ять країн-учасниць запропонували перенести дату повної заборони ДВЗ на нових автомобілях – власне, на 2040 рік. До 2035 року вони пропонують запровадити вимогу 90-відсоткового скорочення обсягів шкідливих викидів для легкових та 80-відсоткового — для легких комерційних машин.

За даними агентства, Євросоюз готує ще один нормативний документ, який встановлює для країн ЄС графік та обсяги введення в дію зарядних станцій для електромобілів.

Європарламент раніше підтримав пропозицію Єврокомісії запровадити до 2035 року вимогу щодо повного скорочення шкідливих викидів на нових автомобілях. Однак проти вже висловилися як деякі країни включно із Німеччиною, так і галузеві асоціації, які побоюються сплеску безробіття серед працівників автозаводів. Водночас деякі виробники виступають за радикальне нововведення – це, зокрема, Mercedes та Volkswagen.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!