Виробники електрокарів значно підвищили ціни в останні місяці 2022 року

0
187

Великий стрибок цін у прайс-листах було зафіксовано за американськими компаніями.

«Великі цінники на пальне провокують дедалі більше людей замислюватись про електрокар. Однак покупці електромобілів, найімовірніше, теж шокують прайсів у дилерському центрі», — повідомляють автоексперти.

Американські компанії, що займають виробництво електромобілів, цього літа підвищили цінники на свої моделі. Так, зросли в ціні деякі моделі Tesla, Ford, Rivian, GM та Lucid.

За словами аналітиків, зростання вартості викликано великим попитом на електрокари через зростання цінників на пальне. А також підвищенням цін на матеріали, які потрібні для випуску електрокарів.

Відомо, що автокомпанія Tesla вкотре збільшила цінник Model Y. У результаті після 3-го подорожчання за рік електромобіль став дорожчим на 9%. Його ціна зараз у штатах починається від 69,9 тисяч доларів.

Крім того, за словами експертів, ціни на електромобілі у штатах за результатами травня зросли на 22%. При цьому автомобілі з ДВЗ стали дорожчими лише на 14%. У результаті це призвело до зростання середньої різниці між цінами електромобілів та машин із ДВЗ.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!