На кордоні з Польщею утворилися довжелезні черги – до 35 кілометрів

0
2308
Перед двома пунктами пропуску на польсько-українському кордоні утворилися великі черги. Колони вантажних та легкових автомобілів розтягнулися на десятки кілометрів. Яка ситуація з українського боку кордону?

На пунктах пропуску “Ягодин-Дорогуськ” та “Рава-Руська-Гребенне” стоять багатокілометрові черги на в’їзд в Україну. Про це пише сайт Lublin112.

Як повідомляється, перед прикордонним переходом у Дорогуську утворилася черга завдовжки понад 35 кілометрів, яка закінчується аж за селом Столпе. Деякі її ділянки майже нерухомі.

Як пояснила Ева Чиж з Головного управління муніципальної поліції в Хелмі, поліцейські постійно працюють на місці, щоб забезпечити безпеку дорожнього руху та проїзд.

Офіцери також намагаються зробити все можливе, щоб рух на вулицях Хелма не був паралізований. Вони зупиняють транспортні засоби, що очікують у черзі, перед пістом і пропускають лише тоді, коли з’явиться вільне місце з іншого боку.

Деякі транспортні засоби їздять об’їзними дорогами. Водіїв просять  використовувати альтернативні маршрути. Це дозволить їм набагато швидше дістатися до місця призначення.

Схожа ситуація і перед прикордонним переходом у Гребенному, де черга автомобілів на трасі державного значення ?17 розтягнулася на понад 30 кілометрів. Натомість у Зосині черга значно менша, а в Долгобичеві реєстрація проходить майже постійно.

У Польщі пояснили, чому вантажівки стоять у черзі

У кілометрових чергах на кордоні очікують вантажівки із зерном та продуктами харчування. Такий товар підлягає детальному прикордонному контролю, пояснила у коментарі “Польському радіо” комісарка Мажена Сємєнюк з Палати податкової адміністрації в Любліні.

“Тут слід розуміти, що у напрямку до Польщі всі товари, які ввозяться, повинні бути детально перевірені. І це не лише митний контроль, але також контроль, який проводять інші служби, в залежності від того, який це товар. Це може бути ветеринарна служба, санітарна та торгівельна. У великих кількостях привозиться збіжжя, м’ясо, рослинні продукти, тому всі ці товари повинні пройти контроль відповідних служб”, — сказала Мажена Сємєнюк.

Яка ситуація на українському кордоні? 

Західне регіональне командування Держприкордонслужби України розповіло про ситуацію на кордоні з Польщею станом на 18:00. Черги на виїзд з України є лише на трьох пунктах пропуску.

Ситуація на кордоні:

  • “Ягодин” — 0 л/а, 0 автобусів, 0 пішоходів;
  • “Устилуг” — 0 л/а, 0 автобусів, 0 пішоходів;
  • “Угринів” — 0 л/а, 0 автобусів, 0 пішоходів;
  • “Рава-Руська” — 0 л/а, 0 автобусів, 0 пішоходів;
  • “Грушів” — 15 л/а, 1 автобуси, 0 пішоходів;
  • “Краківець” — 40 л/а, 0 автобусів, 0 пішоходів
  • “Шегині” — 50 л/а, 8 автобусів, 45 пішоходів;
  • “Смільниця” — 0 л/а, 0 автобусів, 0 пішоходів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!