Новини

В Україну ввезли 200 тис. “блях”, такий масштаб вразив європейців

Share

В Україну ввезли майже 200 тис. “євроблях” за період, коли за розмитнення авто не потрібно було сплачувати податки та внески до бюджету. Це спричинило виведення з країни величезної кількості валюти, крім того, європейці, які побачили обсяги, скоротили масштаби гуманітарної допомоги.

Про це перший заступник голови Державної митної служби України Олександр Шуцький розповів в інтерв’ю шеф-редактору OBOZREVATEL Оресту Сохару. Повна версія інтерв’ю в рамках проєкту “ДАЛЕБІ” опублікована на YouTube-каналі ” Орестократія “.

“Ті донори, які завжди нам допомагали, продовжили допомагати, а прості європейці почали думати: чи справді там така проблема, як показали на телебаченні. Заїхало в Україну 194 тис. транспортних засобів. Практично 200 тис. транспортних засобів заїхало в Україну. Ціни звичайно різні, 3-5 тис. євро, є ексклюзивні транспортні засоби, ВІП-класу.Це можна було побачити на кордоні.Якщо ми візьмемо скільки коштує транспортний засіб, нехай 2 тис. євро, помножимо на 194 тис., ми побачимо, який відтік валюти був із України”, – розповідає Шуцький.

Також представник митниці вважає, що якщо безкоштовну розмитнення передбачили для того, щоб надати можливість купити дешеві авто для військових, таку пільгу потрібно було вводити лише для них і після кінця війни.

“Ті люди, які дійсно потребують машини, які повернуться з війни з перемогою, я вважаю, що коли буде перемога, потрібно буде зробити пільгу, преференцію. Але зараз, враховуючи, що кордон – вузька шийка, через яку йде експорт та імпорт, ми створили колапс”, – каже Шуцький.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Leave a Comment

View Comments

  • Незважаючи на заборону фейерверків, гучної музики, шумних авто, зараз після 22.15 і практично кожного дня о цій порі на Печерську ревуть мотори автомонстрів, яким на все і всіх плювати. Ми уже в Європі? Чому при цьому має когось дивувати фактично мародерство із закупкою євроблях без мита. За кого гинуть наші захисники, за таке бидло?

  • а че пидарок денег на оценке не на хапал

  • пішов нахер сам із своєю гуманітаркою. Якщо я віддав своє авто на військо. я не маю права зараз ввести авто. А для чого я його віддавав?

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Cadillac випустив лімітовану серію автомобілів ручної роботи

2024 знаменує 20-річний ювілей V-серії - високопродуктивних моделей Cadillac. На честь цієї події Cadillac випустив…

17.05.2024

Названі автокомпанії лідери з продажу електромобілів у 2023 році

Продажі електромобілів у світі минулого року досягли 9.6 мільйонів одиниць, не враховуючи гібриди з можливістю…

17.05.2024

З’ясувалося, чому Hyundai Santa Fe провалив краш-тести

Нещодавно Страховий інститут дорожньої безпеки (IIHS) протестував Hyundai Santa Fe 2024 , який не отримав нагороду Top Safety Pick+ .…

17.05.2024

Ford вимагає від постачальників скорочення витрат

Ford Motor закликає своїх постачальників знизити витрати у спробі підтримати рентабельність електромобілів, йдеться у внутрішньому меморандумі…

17.05.2024

Mitsubishi готує нове покоління культового мінівену Delica (D:6)

У гамі Mitsubishi компактний мінівен Delica існує з далекого 1968 року. З того часу автомобіль…

17.05.2024

Jaguar представив прощальний F-Pace напередодні переходу на електромобілі

Jaguar відзначає завершення доби свого розкішного позашляховика F-Pace випуском спеціальної версії 90th Anniversary Edition. Ця…

17.05.2024