В Україні впадуть ціни на автомобілі – які моделі подешевшають

0
1755

Українці незабаром поменшає платити за покупку електромобілів. Верховна Рада схвалила урядовий законопроект №7418, який скасовує один із раніше обов’язкових зборів при покупці електрокарів, свідчать дані сайту українського парламенту, пише today.ua .

Зокрема, цей закон скасовує збір до Пенсійного фонду за першої реєстрації електромобілів.

Нагадаємо, зараз розмір збору до ПФ при першій реєстрації автомобілів становить від 3 до 5% від їхньої вартості. Так, 3% у ПФ платять, якщо машина коштує не більше ніж 165 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а 5% — якщо вартість автомобіля перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Таким чином, саме стільки грошей українці тепер заощаджуватимуть при покупці автомобілів з електричною силовою установкою. Найближчим часом цей закон підпише президент Володимир Зеленський. Після опублікування в державних ЗМІ він набуде чинності.

Тим часом, в Україні, яка зіткнулася з дефіцитом бензину та дизельного палива, фіксують збільшення інтересу до електромобілів. Щоправда, їх, як і раніше, не дуже активно купують. Так, за два місяці українці безкоштовно розмитнили трохи більше ніж 700 електрокарів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!