Мешканець Києва відсудив в інспекції з паркування більше 10 000 гривень

0
62
Боротися з незаконними штрафами можна і навіть потрібно, що доводить приклад одного з мешканців Києва.

Найчастіше евакуація автомобілів з місць порушення правил паркування є незаконною. Незважаючи на це, багато автовласників не поспішають йти до судів та відстоювати свої права. Водночас є прецеденти успішної боротьби водіїв із незаконними штрафами.

Про один з таких успішних прецедентів розповів Дорожній адвокат.

Ця історія почалася з того, що інспектор виписав на один з автомобілів штраф на 510 грн за незаконне паркування ґрунтуючись на ч.3 ст.122 КУпАП. При цьому штрафом інспектор не обмежився і вирішив евакуювати автомобіль на штрафмайданчик.

Крім штрафу, водієві ще довелося витратити свій час та гроші за повернення авто зі штрафмайданчика. Усього водій заплатив 1 616 грн., щоб йому видали автомобіль зі штрафмайданчика.

Водій вважав, що його авто оштрафували та евакуювали незаконно, тому йому мають компенсувати всі заподіяні збитки. В результаті розгляду справи, суд скасував ухвалу інспектора з паркування, а також зобов’язав заплатити водію компенсацію (Справа № 761/26944/20).

Згідно з рішенням суду Департамент транспортної інфраструктури Київської міської ради має виплатити водію компенсацію за зберігання авто на штрафстоянці (1 616 грн.), юридичну допомогу (6500 грн.) та судовий збір (2102 грн.).

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!