Новини

Як і де знайти бензин в Україні влітку 2022 року

Share

Дефіцит бензину в Україні, як і раніше, зберігається. Хоча в деяких регіонах постачальникам вдалося налагодити роботу АЗС, а автогаз і в багатьох містах на АЗС зовсім у вільному доступі без черг.

Україна вже 114 днів намагається збудувати заново логістику постачання автомобільного палива через західний кордон. Виходить зі змінним успіхом.

«Ситуація справді виправляється. Звісно, ​​черги є. Але зростає обсяг відпустки палива на один автомобіль. Це свідчить про те, що тренд правильний», – сказала перший віце-прем’єр-міністр – міністр економіки Юлія Свириденко в ефірі національного телемарафону.

Народний депутат від фракції “Голос”, представник парламентського комітету з питань фінансів Ярослав Железняк у коментарі Фокусу також зазначив, що паливо на автозаправках з’являється. Хоча загалом Желєзняк не так оптимістично оцінює ситуацію: «Криза з паливом буде ще довго. Усі, хто розраховував, що бензинова криза пройде швидко, або оптимісти, або не розуміють, чому вона виникла».

Телеграм-канали та ранкові заправки: як знайти бензин в Україні влітку 2022 року

Оцінки ситуації з бензином сильно відрізняються. Ярослав Железняк каже, що днями бачив п’ять заправок у Києві, і на всіх був бензин. А редактор економічного відділу Фокусу протягом тижня не бачила бензину ні в Києві, ні в області — зустрівся за ціною 65 грн./л на одній маленькій АЗС, де раніше продавали лише газ. Разом з тим складається враження, що з газом проблему вирішили — він є на багатьох автозаправках, ціна на газ на деяких АЗС впала до 38 грн./л.

Інші столичні водії розповідають про можливість заправитися після 40 хвилин у черзі, як про велику удачу. Власник бізнес-аккаунта ОККО розповів, що за талонами заправитися можна, але іноді доводиться постояти у черзі.

  • У Житомирі на цьому тижні немає черг ні за бензином, ні за газом, з подивом розповіла Фокус місцева мешканка. За її словами, не всі заправки працюють: деякі закриваються, поки чекають на постачання палива, але це не створює черг. Ціна на газ – 40-42 грн./л, бензин продають по 52 грн. за літр. Але що далі від великих міст, то ситуація складніша. Наприклад, до Романівського району Житомирської області бензин привозять раз на тиждень, ціна літра А-95 – 59-60 грн., а газу – 45 грн.
  • У Чернігові основна проблема – знайти якісне паливо, розповідає місцевий водій. Але і це реально: АЗС підвищили ліміти, заправитися можна, вистоявши чергу.
  • Опитування Фокусу підтвердило наявність палива і на АЗС Харкова — там особливого ажіотажу немає, хоча продають із обмеженням 10-15 л одному покупцю.
  • В Одесі паливо є, хоч і не на всіх заправках. Якщо стежити за ботом однієї з мереж АЗС, то рано-вранці, близько 6:00, можна заправитися і без черги. Іноді на заправках зустрічається дорогий бензин – по 65 грн./л, зате майже без черг. Знайти газ простіше, його АЗС міста відпускають за 42-43 грн./л.
  • У Вінниці в останній тиждень ситуація з паливом покращилася — Фокусу розповіли, що часто заправитися вдається рано-вранці. Також, як і в столиці, у Вінниці вже на багатьох АЗС у вільному доступі автогаз, а ось за бензином та дизелем автовласникам все ще доведеться пополювати.

Лайфхак, яким діляться автомобілісти, — стежити за місцевими паливними групами у Телеграм, які можна шукати за назвою населеного пункту та словом «паливо», «бензин», «заправки». Це особливо важливо, якщо чекає довгий шлях — наприклад, із Полтави до Ужгорода чи з Вінниці до Харкова.

Minfin з посиланням на дані Консалтингової групи А-95 повідомляє , що найдешевше бензин А-95 коштує в Запорізькій, Сумській, Кіровоградській, Хмельницькій, Чернівецькій областях – 49 грн. Найвищий цінник на цей бензин – 51,99 грн./л – на Одещині та Донецькій області. Ціна на дизпаливо – від 55,67 до 57,99 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: пальне

Останні записи

Електрокар за 2500 доларів показали наживо (фото)

В Китаї запустили в продаж новий економічний електричний пікап під назвою Kayu GMF. Цей компактний…

19.05.2024

ТОП-5 автомобілів з пробігом, які привозять в Україну зі США

За даними "Укравтопрому", в 2024 році в Україні було зареєстровано 4 майже 3700 старих автомобілів…

19.05.2024

Toyota назвала ціни на новий хетчбек Corolla 2025 року

Японська компанія випустила хетчбек Toyota Corolla в 2025 році, але не змінила ціну на цю…

19.05.2024

Volkswagen приймає замовлення на новий Golf GTI

Новий Volkswagen Golf GTI, крім інновацій, отримав нову інформаційно-розважальну систему, нове програмне забезпечення, новий дизайн.…

19.05.2024

Бюджетний кросовер Dacia Duster 2024 ще подешевшав

Не так давно кросовер Dacia Duster 2024 отримав серйозне оновлення. Автомобіль вже продається на основному…

19.05.2024

Фахівці назвали прості способи як правильно перевірети автомобіль

Відомий американський Автомеханік Скотті Кілмер закликав водія постійно стежити за технічним станом автомобіля. Серед іншого,…

19.05.2024