Новини

У Польщі катастрофічно бракує кваліфікованих водіїв

Share

Компанії, що спеціалізуються на міжнародних вантажних перевезеннях, стикаються з найбільшими проблемами через нестачу працівників.

У міжнародній транспортній галузі було зайнято 105 тисяч українців. З початком війни близько 40% з них виїхали до своєї країни. Однак у найближчі місяці очікується подальший відтік. За оцінками експертів, можуть виїхати ще 30 тисяч українських водіїв. Це пов’язано зі змінами у нормативно-правових актах, запроваджених урядом.

Кінга Пшитоцька-Крупа, директор спілки FF Fracht зазначила, що в результаті змін у навчанні водіїв ускладнено або навіть заблоковано видачу дозволів водіям з-за меж ЄС. Це своєю чергою спричиняє простої транспортних засобів. Великою проблемою є тривале (в середньому 6 місяців) очікування на видачу посвідки на проживання та роботу для не громадян ЄС. Вона також занепокоєна, що інші країни ЄС можуть ефективніше підійти до відкриття ринку для водіїв з-поза меж Євросоюзу, створивши ефективні процедури легалізації роботи. В такому випадку Польща може вчасно не відреагувати, тоді відтік водіїв стане серйозним ударом.

Президент Асоціації роботодавців транспорту та логістики Польщі Мацей Вронський зазначає, що іншою проблемою є необхідність підтвердження українцями водійських прав, щоб мати змогу працювати водієм у міжнародних перевезеннях ЄС.

Мацей Звіртек із Kuźnia Trans підрахував, що візи майже для всіх водіїв з України закінчаться наприкінці року. Він наголосив, що тут потрібні швидкі та конкретні дії з боку МЗС. Інакше багато транспортних компаній просто зупиняться через брак працівників.

Компанії з вантажоперевезень спробують залучити працівників з більш віддалених країн – з Туреччини, Казахстану чи Філіппін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: Польща

Останні записи

Як урятувати автомобіль від ремонту після заправки неякісним пальним

Якщо виявлено, що транспортний засіб був заправлений неякісним паливом, дуже важливо діяти негайно, адже це…

19.05.2024

Лікар назвав головні помилки, які роблять усі водії під час перевезення дітей в авто

Забезпечення безпеки дітей у транспортному засобі має першорядне значення, однак, багато батьків з незнання припускаються…

18.05.2024

Нововведення в обов’язковому техогляді в Україні — подробиці

Хоча за офіційною статистикою поліції через технічні несправності стається менше 1% ДТП, обов’язковий техогляд все…

18.05.2024

Volkswagen та Renault не зійшлися в думках: бюджетний електромобіль під загрозою

Volkswagen і Renault припинили переговори про спільну розробку доступного електромобіля на базі Twingo, повідомили джерела.…

18.05.2024

Електро-Creta від Hyundai потрапила до об’єктивів фотошпигунів

Бестселер Hyundai в сегменті кросоверів (Creta) готується до того, щоб стати одним з автомобілів, що…

18.05.2024

У Європі розпочався продаж оновленого кросовера Ford Puma

В Іспанії вже оголошено ціни на новий Ford Puma 2024 року. Компанія відкрила конфігуратор для…

18.05.2024