Житель Сумщини знайшов заміну бензину – їздить на дровах

0
435

Автомобіліст із Сумщини Сергій Потапенко знайшов спосіб відмовитися від газу та бензину. Як заміну він використовує дрібно рубану деревину. Установку для її спалювання чоловік зібрав із підручних засобів. Вона складається з балона-топки, фільтра грубого очищення, охолоджувачів та фільтра тонкого очищення.

«Двигуну скільки потрібно, стільки і тягне. Фільтр грубого очищення – циклоп проходить, охолоджувачі і фільтр тонкого очищення, стружка фуганка, тирса. Це генератор спрощеного процесу газофікації, ще німці його вигадали у війну. Імберт був у них такий інженер. Я три книги прочитав, перш ніж зробити», – розповів Сергій.

Уся система встановлена ​​на фаркопі. За необхідності зняти її можна за 15-20 хвилин. Балон містить чотири відра дров. Цього вистачає на 60-100 км шляху залежно від деревини. Що твердіше дерево, то далі вдасться доїхати. Автомобіль готовий до поїздки вже за 15 хвилин після запалювання дров. Якщо немає часу чекати, можна завести його на бензині, а потім перейти на дрова.

До переробки автомобіль Сергія їздив на газі та бензині. Тепер, коли газове обладнання він прибрав, перемикається між бензином та дровами. За словами автомобіліста, жодної особливої ​​різниці у роботі на газу та дровах він не помітив. Максимальна швидкість, яку вдалося розвинути «на дровах» — 140 км/ч. В середньому їздить на швидкості 100 км/год.

Лише за перші два місяці він заощадив 4000 грн. Загалом розраховує за рік витратити на дрова 8000 грн. Говорить, що перевів автомобіль на дрова на час війни через дефіцит палива. Чи використовуватиме свій винахід після перемоги, доки не знає.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!