Головна Новини В Україні більше не буде черг на заправках – названо умову

В Україні більше не буде черг на заправках – названо умову

0
1403

В Україну в травні-червні збільшилися постачання палива з Європи, проте його дефіцит не зник. Директор мережі АЗС Prime Дмитро Леушкін вважає, що для наповнення ринку паливом потрібно припинити перевіряти АЗС, пише today.ua .

У середині травня в Україні скасували державне регулювання цін після того, як Кабмін домовився з операторами роздрібного паливного ринку про гранично допустимі ціни. Керівники найбільших мереж АЗС пообіцяли, що не продаватимуть бензин дорожчий за 52 гривень за літр, а дизельне паливо – не дорожче за 58 гривень за літр.

З травня українські правоохоронні органи почали у всіх областях посилено перевіряти АЗС, щоб виявляти ті, що необґрунтовано підвищують ціни. Так, на Житомирщині правоохоронні органи станом на 9 червня перевірили 19 АЗС. Із них 7 продавали паливо за необґрунтовано завищеними цінами (у розмірі від 2 до 10 гривень за літр).

Останнім часом до перевірок АЗС залучили Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Леушкін вважає, що треба скасувати цю хвилю перевірок АЗС. Тоді оператори роздрібного паливного ринку зможуть заповнити обсяги палива та черги на АЗС зникнуть. Щоправда, він стверджує, що постачання бензовозами палива з Європи навряд чи зможуть задовольнити попит, тому треба залучати залізницю.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.