Анонсовано створення національної мережі зарядних станцій для електромобілів

0
135

Це сприятиме виконанню Україною міжнародних зобов’язань щодо декарбонізації.

НАЕК «Енергоатом» та Укргазбанк домовилися розпочати спільний проект створення національної мережі електричних зарядних станцій в Україні. Про це повідомляє прес-служба НАЕК “Енергоатом” у Телеграмі.

«В Україні буде створено національну мережу електричних зарядних станцій. Першим кроком для реалізації відповідного проекту стало підписання 17 червня 2022 року Меморандуму про партнерство та взаємодію між ДП НАЕК «Енергоатом» та АБ «Укргазбанк», – йдеться у повідомленні.

Як зазначив президент НАЕК «Енергоатом» Петро Котін, компанія має значні резервні потужності для виробництва дешевої та чистої електроенергії, яка може задовольнити зростаючі потреби вітчизняних автомобільних перевізників у доступній електроенергії, швидкій та комфортній зарядці електричних автомобілів у будь-якому куточку України. Крім того, вихід Енергоатому на роздрібний ринок продажу електроенергії суттєво збільшить капіталізацію компанії.

За словами міністра енергетики України Германа Галущенка, реалізація цього проекту також сприятиме виконанню Україною міжнародних зобов’язань щодо декарбонізації.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!