Хто з водіїв чоловіків може виїжджати за кордон під час війни

0
941

Кабінет Міністрів України затвердив ухвалу від 20 травня 2022 року, яка дозволяє деяким категоріям військовозобов’язаних чоловіків на обмежений час виїжджати за кордон.

Нововведення стосується:

– спортсменів;

– Залізничників;

— водіїв хур та гуманітарних вантажів.

Спортсмени

Виїжджати з країни можуть спортсмени, включені до складу національних збірних команд України з олімпійських та неолімпійських видів спорту. Виїхати можуть тренери спортсменів, спортивні судді, медичний персонал та інші спеціалісти цієї галузі. Підтверджуючим документом є рішення Міністерства молоді та спорту України щодо включення учасників до складу команди. При цьому перебувати за кордоном можна не більше одного місяця, але й не менше ніж термін, зазначений у фізкультурному плані проведення заходів. Термін перебування поза батьківщиною може бути збільшений, якщо спортсмени планують брати участь у кількох спортивних заходах, які у іншій державі. Новий захід має розпочинатися протягом 10 робочих днів із дня завершення попереднього.

Залізничники

Залізничники, які забезпечують функціонування та безперебійну роботу залізниці, можуть залишати Україну на строк до 6 місяців. Співробітники, які не працюють із вантажним транспортом, обов’язково мають отримати дозвіл від обласних військових адміністрацій.

Водії

Прикордонники пропускають водіїв, які перевозять на автомобільному транспорті гуманітарні вантажі та гуманітарну допомогу для потреб Збройних Сил та населення України. Рішення для виїзду приймає Міністерство інфраструктури та обласні військові адміністрації. Для цього необхідно обґрунтування за обсягом вантажів та кількістю транспортних засобів для їх перевезення. Для водіїв відкрито кордон на 30 календарних днів. Якщо термін буде перевищено, Мінінфраструктури та військові адміністрації відкликають дозвіл за 7 робочих днів з моменту встановлення порушення. Водії компаній, які мають ліцензію на здійснення міжнародних перевезень вантажів та пасажирів автомобільним транспортом, можуть виїжджати за кордон. Маса автомобіля має бути від 3,5 тонн. Максимальний термін перебування за кордоном для далекобійників – 45 днів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!