В Україні на автомобіль “Волга” встановили кулемет

0
1615

Українські умільці встановили на Газ-24-10 Волгу великокаліберний 14,5 мм кулемет КПВТ. Про це повідомляє «Фокус» із посиланням на The War Zone.

У мережі з’явився ролик, де демонструється кулемет на задній частині Волги. Це один із найбільш екстремальних прикладів перепрофілювання цивільної техніки для бойових дій, який потрапляв у кадр.

Седан Газ-24 оснастили великокаліберним кулеметом КПВТ 14,5 мм калібру. Судячи з ролика, авто також оснастили позашляховими шинами, посиленою підвіскою та переднім бампером для швидкого переміщення по полю бою.

Імпровізована модернізація машин стала поширеним явищем як у ЗСУ, так і ЗС РФ. Такі транспортні засоби можуть бути поєднанням інновацій, іскрою творчості та винахідливості.

Волга ніколи не призначалася для важких боїв, і вона не має шансів проти потужних обстрілів ЗС РФ, пише автор. Проте вона може підійти для української тактики «бей-біжи». При цьому питання про точність стрілянини з машини залишається.

Кулемет КПВТ підходить для знищення зенітних та легких протитанкових завдань. Вперше вступив на озброєння у 1949 році. Як зазначає автор, кулемети серії КПВ займають нішу між автоматичними гарматами та кулеметами калібру .50. Якщо установка КПВТ на Волгу виявиться успішною, це буде машина з чималою вогневою потужністю.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!