ЄС спростить правила для українських водіїв

0
578
Комісія ЄС планує запровадити спеціальні правила, які дозволять визнавати українські посвідчення водія на території Євросоюзу. Новація має кілька переваг. Зокрема вона допоможе громадянам України швидше знайти роботу.

Заплановані нововведення повинні полегшити життя українцям у країнах ЄС. Зокрема вони допоможуть у пошуку роботи. Про це повідомляє gsminfo.com.ua з посиланням на німецький Spiegel.

Як правило, іноземцям у Німеччині дозволено їздити з документами своєї країни, що не входить до складу ЄС, але не більше шести місяців. Після цього необхідно отримувати посвідчення водія в Німеччині. Іспит коштує недешево і вимагає знання мови.

За місяць українці ввезли з ЄС 100 тисяч автівок

Нагадаємо, що з середини квітня в Україні почав діяти закон про скасування мита на імпорт на період воєнного стану. Громадяни України почали масово купувати у Європі вживані автівки. До кінця травня українці придбали понад 100 тисяч автомобілів. Це переважно недорогі легкові авто вартістю до 5 тисяч доларів. Їх ввозили люди з невисокою купівельною спроможністю і відкладеним попитом. Інший сегмент покупців – бізнесмени, які поспішали “пригнати” автівки на вигідних умовах, аби потім їх перепродати, кажуть в Інституті дослідження авторинку.

Через це на західному кордоні України утворилися багатокілометрові черги, у яких люди стояли по кілька діб. Після продовження воєнного стану до 23 серпня 2022 року кількість автівок на кордоні скоротилися, адже тепер купівлю можна відкласти.

На скорочення черг на кордоні також вплинуло те, що покупці вживаних автівок оцінили витрати та ризики, які несуть через тривале перебування у черзі.. Тому почали замовляти доставку машин автовозами чи лафетами.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!