В Україні хочуть змінити умови ввезення автомобілів з-за кордону

0
2618

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт щодо перегляду окремих пільг з оподаткування, який містить скасування пільги на ввезення автомобілів з-за кордону в Україну.Про це повідомляється на офіційному сайті парламенту, інформує Експерт з посиланням на NTA.

В пояснювальній записці пояснили, що законопроєктом пропонується відновити оподаткування для транспортних засобів, що ввозяться громадянами.

Так, в період звільнення від оподаткування імпорту ввезено понад 119 тисяч автомобілів, непоодинокі випадки преміумкласу. В результаті держбюджет зазнав збитків у розмірі 13 млрд грн.

Крім того, законопроєктом скасовуються пільги для товарів, що ввозяться платниками єдиного податку першої, другої та третьої групи.

“За даними митної статистики, в середньому щомісячні втрати доходів бюджету становлять близько 3 млрд грн ПДВ та ввізного мита”, – йдеться в документі.

Нагадаємо, що завдяки нульовому розмитненню на час воєнного стану українці почали активно користуватися спрощеною процедурою ввезення машин. Спершу безкоштовне розмитнення запровадили для забезпечення армії транспортними засобами. Згодом також дозволили везти авто і для власних потреб.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!