В Україні хочуть знизити податки на електромобілі

0
605

В Україні покупців електромобілів можуть позбавити від сплати збору до Пенсійного фонду. Відповідний законопроект №7418, розроблений Кабінетом Міністром, вже зареєстрований у Верховній Раді.

У законопроекті йдеться про те, що від сплати збору до Пенсійного фонду звільняються покупці автомобілів, які оснащуються одним або декількома електричними двигунами.

Наразі цей проект закону перебуває на розгляді парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики. Незабаром його мають передати безпосередньо на затвердження до сесійної зали парламенту.

За даними деяких ЗМІ, в Україні під час воєнного стану зріс попит на електромобілі. Стверджується, що це сталося через дефіцит бензину та дизельного палива. Офіційної інформації щодо продажу електрокарів в Україні за останні кілька місяців немає. Асоціація Укравтопром чомусь перестала публікувати відповідну статистичну інформацію.

Втім, радник заступника міністра інфраструктури з питань розвитку електротранспорту Марина Кітіна раніше заявила, що у квітні в Україні зареєстрували 460 автомобілів із електричною силовою установкою. Вона впевнена, що у травні ця цифра буде більшою.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!