В Україні різко скоротилися черги на розмитнення на кордоні – причина

0
1362
Якщо раніше для проходження кордону потрібно було кілька діб, то зараз – лише кілька годин.

Буквально минулого тижня українці змушені були стояти у пробках на кордоні кілька днів. Тепер же, перетнути кордон на пунктах пропуску Устилуг та Грушів можна лише за пару годин.

Головними причинами для подібних змін стали насичення ринку б/у автомобілями та продовження терміну пільгового розмитнення ще на три місяці. Як повідомили в Інституті досліджень авторинку, черги різко зменшилися одразу після 25 травня.

Водночас, у відомстві зазначили, що черги зникли лише у пунктах пропуску Грушів-Будомеж та Устилуг-Зосін, на кордоні України з Польщею. На решті пунктів пропуску ситуація поки що залишається напруженою.

Згідно зі статистикою Інституту досліджень авторинку, піки черг на розмитнення б/у авто припав на закінчення воєнного стану в Україні, а саме на кінець квітня та кінець травня цього року.

Таким чином, експерти прогнозують, що як мінімум до середини серпня 2022 року, особливо великих пробок на кордоні очікувати не варто, адже поки що період пільгового розмитнення продовжено до 23 серпня.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!