У Польщі значно зросте вартість страховки для певних категорій водіїв

0
197

Ціни полісів обов’язкового страхування для водіїв, які скоюють найтяжчі порушення правил дорожнього руху, можуть зрости в кілька разів.

Польща займає одне з перших місць в Європі за кількістю загиблих на дорозі проти кількості жителів, а польські водії відомі тим, що нехтують правилами.

Щоб змінити ситуацію, суми внесків за обов’язковим страхуванням напряму залежатимуть від кількості штрафних балів та штрафів власників автотранспортних засобів. Страховики отримають доступ до цих даних у середині червня.

Автомобільна страховка в Польщі є обов’язковим для всіх власників автотранспортних засобів. За її відсутність порушник карається штрафом.

«Доступ до даних про штрафні бали та штрафи дозволить страховим компаніям точніше розраховувати розміри внесків для потенційного «коефіцієнта збитків» власника транспортного засобу. Завдяки цьому люди, які не порушують ПДР, зможуть розраховувати на більш привабливі ціни, ніж злісні порушники», — повідомив Бартош Ольшицкий, директор департаменту комунікацій у Варті.

Найбільше підвищення (навіть в кілька разів)  очікує водіїв, які керували автомобілем в нетверезому стані, значно перевищували швидкість в житловій зоні чи здійснювали обгін не за правилами. До уваги братимуться порушення за останні 2 роки.  При продовженні договорів відповідальності чи укладенні нових договорів страховики можуть враховувати минулі порушення.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!