Європа має намір запровадити обмеження швидкості на автобанах – у чому причина

0
309

У Брюсселі розглядають можливість обмеження швидкості на автобанах. Таким чином влада має намір скоротити споживання палива в умовах енергетичної бідності, що насувається, пов’язаної з введенням ембарго на російську нафту.

На думку ініціаторів даного проекту, ліміт швидкості не повинен перевищувати позначки 130 км/год. Вони пропонують встановити це обмеження тимчасово і подивитися на результат. Тільки після покрокового аналізу вводитиме постійне обмеження швидкості на автобанах.

Проте німецькі автомобільні клуби не підтримують цієї ініціативи, мотивуючи це тим, що економія буде мінімальною. Також вони спростовують той факт, що зниження швидкості допоможе зменшити кількість викидів СО2 у повітря. Повідомляє видання Рravda.sk .

«Дискусія про загальне обмеження швидкості вже давно набула політичного забарвлення, яке з’являється при кожній зручній нагоді. Тепер заради економії енергії. Але для цього не потрібний державний патерналізм. Громадяни Німеччини можуть вирішити собі, чи хочуть вони економити енергію, рухаючись повільно чи ні», – сказав генеральний секретар AvD Lutz Лейф Лінден.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!