Правила для водіїв в Україні стануть ще жорсткішими: законопроєкти вже готові

0
793

Верховна Рада зареєструвала низку законопроєктів, якими планують посилити покарання за порушення правил дорожнього руху.

Як повідомляє газета «Сьогодні», мова йде про проєкти законів:

  • №7354 стосується встановлення нового порядку відповідальності за порушення підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв ТЗ, порушення порядку державної акредитації шкіл, атестації фахівців та порядку оформлення або видачі прав.
  • №7026-1 передбачає збільшення штрафів за систематичні порушення правил дорожнього руху: від 3 до 5 правопорушень — удвічі, від 5 до 10 — вп’ятеро, понад 10 разів — позбавлення права керування транспортним засобом строком до 2 років. Під систематичним правопорушенням розуміється вчинення 3 та більше таких протиправних дій протягом року.
  • №6502 покликаний удосконалити облік штрафних балів, а саме — ввести систему нарахування штрафних балів за порушення ПДР, які зафіксовані не в автоматичному режимі, що тягне за собою тимчасове призупинення дії водійських прав до моменту повторного проходження курсу навчання і здачі теоретичного та практичного іспиту на знання правил.

Так, за словами заступника голови парламентського комітету з транспорту та інфраструктури, народного депутата Володимира Крейденка, війна в Україні не звільняє наших громадян від відповідальності та виконання правил дорожнього руху.

Попри це, як стверджує він, під час бойових дій у Київській області було чимало порушень ПДР, не працювали камери автофіксації, поліція забезпечувала безпеку від окупантів. Все це вплинуло на збільшення кількості ДТП.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!