В Україні поступово пропадають черги на АЗС.

0
948
epa09938412 Cars stand in a line to a gas station in Lviv, Ukraine, 10 May 2022, as the country reported fuel shortages amid Russia's military invasion. On 24 February, Russian troops invaded Ukrainian territory starting a conflict that has provoked destruction and a humanitarian crisis. EPA-EFE/MYKOLA TYS
У деяких областях ситуація з паливом поступово нормалізується.

Скасування держрегулювання цін на пальне вже дало перші плоди. Так, протягом останніх днів у деяких областях України почали пропадати черги на АЗС. Поки що йдеться лише про Закарпатську область.

Бензин А-95 тут продають за 51 грн/літр, а дизель по 57 грн/літр. Із бензином А-92 – дефіцит, його мало, а цінники на цей вид палива перебувають на рівні 49 грн за літр. Незважаючи на подорожчання палива, водії зазначають, що його якість стала кращою і тепер не потрібно стояти у черзі по кілька годин.

“У нас ситуація хороша, особливо в Ужгороді. Бо паливо з Європи привозять. Європа ж близько. Паливо на заправках постійно є”, – каже Віктор, водій із Ужгорода.

Наразі місцеві оператори значно збільшили постачання палива з країн Європи, зокрема зі Словаччини та Австрії. Якщо до війни з Угорщини та Словаччини імпортували лише 5% загальної потреби нафтопродуктів, то зараз ця цифра зросла до 30%. Інші потреби українських водіїв покривають загальнонаціональні мережі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!