Вирішити питання якнайшвидше. Гетьманцев розповів, чи повернуть ПДВ на імпорт авто

0
1211

Зі скасуванням акцизу та мита на ввезення імпортних авто в Україну в країну ринув потік уживаних авто, що викликало навіть черги на митниці. Хоча спочатку планувалося, що імпорт авто здійснюватиметься на потреби ЗСУ, насправді все частіше завозять авто представницького класу.

Народний депутат України, голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев, розповів виданню ” Бабель “, чи буде повернено мито та акциз на імпорт авто.

За власним визнанням нардепа, він проти збереження нульового розмитнення авто, оскільки вважає, що війна — не той момент, коли потрібно купувати довгострокові товари народного споживання, починаючи від пральних машин і закінчуючи автомобілем.

Водночас парламентарій категорично проти скасування мита на імпорт авто, оскільки вважає, що це дозволяє консолідувати ресурси для перемоги над ворогом і не завдає шкоди українській економіці, оскільки свого виробництва авто Україна все одно не має.

“Ми одразу маємо залишити армію за дужками, ніхто, жоден з нас навіть не розглядав можливість того, щоб скасувати гуманітарку щодо машин для армії. Це не обговорюється”, – заявив парламентарій “Бабелі”.

Фігура самого Данила Гетьманцева як людини, яка відповідає за податкову політику держави, викликає у бізнесу дедалі більше запитань. Зокрема, представники бізнесу звернулися до президента України Володимира Зеленського із проханням звільнити Данила Гетьманцева з посади голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!