Новини

Чому дефіцит палива в Україні затягнеться

Share

Після відмови України від постачання палива з Росії та Білорусі у країні виник дефіцит. На АЗС спостерігаються багатокілометрові черги. Автомобілісти змушені проводити у чергах по пів дня. Експерти пояснили, чому паливна криза в Україні затягнеться.

Кременчуцький НПЗ покривав 20% потреби України у паливі. Інші 80% надходили з РФ та РБ. Відновлення постачання з Росії та Білорусі, зі зрозумілих причин, неможливе. Підприємство у Кременчуці не зможе відновити роботу раніше, ніж за рік. Завод був сильно зруйнований внаслідок кількох атак рашистів.

Резервні сховища палива також зазнали руйнувань.

Тепер усі постачання палива в Україну йдуть з Європи. Але тут є нюанси. Росія заблокувала українські порти Усі логістичні ланцюжки були переорієнтовані на автомобільні та залізничні перевезення.

Танкери з паливом прибувають до Польщі та Румунії. Далі за допомогою залізничних перевезень паливо доставляють до кордону та перевантажують на українські потяги. Справа в тому, що в країнах різні залізничні шляхи. Це створює додаткові затримки у постачанні.

Для доставки палива також використовують бензовози. Усього потрібно близько 3500-3700 машин. Однак поки що є лише 1500, і вони не справляються із завданням.

Також не варто забувати про бюрократичні моменти – страхування та оформлення документів для водія.

Всі ці проблеми збільшують період дефіциту палива в Україні. Уряд має вирішити їх усі. І лише тоді проблему вдасться викорінити.

Джерело:  ТСН

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: пальне

Останні записи

Найсильніший у світі Corvette вперше показав своє «обличчя»

Незабаром після анонсу General Motors кабріолет Chevrolet Corvette ZR1 2025 був помічений фотошпигунами. Chevrolet планує…

03.05.2024

Lynx Motors виводить на ринок електричні версії DeLorean та Ford GT

Компанія Lynx Motors представила дві нові моделі: електричний позашляховик GT1e, заснований на Ford GT, та…

03.05.2024

У США почнуть штрафувати автомобілі без водіїв

У Каліфорнії, де самоврядні автомобілі вже не новина, запроваджуються нові правила. Двома законопроектами, схваленими комітетом…

03.05.2024

Honda позбудеться невимовних імен: прощай, e:Ny1, привіт, Y1

Honda, відома своїми інноваційними автомобілями, нещодавно зіштовхнулася з проблемою, яка виявилася несподіваною навіть для такого…

03.05.2024

Відбулася прем’єра концепту електричного гоночного автомобіля Skoda Enyaq RS Race

Skoda робить ставку на електричну продуктивність, представляючи концепт гоночного автомобіля Enyaq RS Race , заснований на серійній моделі Enyaq…

03.05.2024

Розкрито Toyota з найнижчою оцінкою надійності у 2024 році

Автомобілі Toyota вважаються одними з найнадійніших на світовому ринку. Їх купують величезними тиражами та стабільно…

03.05.2024