У МВС змінили алгоритм отримання прав водія та ввели принцип екстериторіальності

0
1213

Керівник Головного сервісного центру МВС Євген Мойсеєнко повідомив, що Кабмін ухвалив ініціативу відомства і підтримав рішення про застосування принципу екстериторіальності, та зміни у складання іспитів на отримання посвідчення водія. Тепер громадяни можуть проходити іспити та навчання практичному водінню в будь-якому місті, незалежно від того, в автошколі якого міста було зареєстровано.

Також громадяни зможуть отримувати надруковане посвідчення водія, яке замовляв раніше, в будь-якому із СЦ МВС. Це стосується і тих випадків, коли минув термін позбавлення права управління.

Автошколи отримали можливість проводити підготовку майбутніх водіїв онлайн. Обсяг теоретичних занять для посвідчень водія категорії В1, В, С1, С, і Е був зменшений на 20%.

Міжнародні компанії, які отримували послуги у СЦ МВС та оформляли свідоцтва про реєстрацію автомобілів для виїзду за кордон, залишали свої документи. Щоб їх забрати, потрібно було звернутися до конкретного СЦ, де документи були залишені. Тепер отримати документи можна у будь-якому зручному відділенні.

Джерело:  Авто24

 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!