Заряджати будь-які електромобілі на станціях Tesla Supercharger можна у ще п’ятьох країнах Європи

0
125

Tesla розширює присутність “відкритих” зарядних станцій Supercharger в Європі – на них можна заряджати не тільки електромобілі виробництва самої Tesla, але й тягові акумулятори машин інших виробників. Якщо раніше аналогічна програма діяла на деяких Supercharger у Нідерландах, Норвегії та Франції, то тепер зарядні станції Tesla стали доступні всім у Великій Британії, Іспанії, Швеції, Бельгії та Австрії.

З минулого року глава Tesla Ілон Маск (Elon Musk) говорить про розширення дії програми із зарядки будь-яких електромобілів на станціях Tesla в США, але яким чином проект буде реалізовано, поки не повідомляється. Там місцеві Supercharger використовують пропрієтарні порти Tesla, у той час як у Європі застосовується стандарт CCS2, який підтримує більшість місцевих електромобілів відповідно до місцевого законодавства. Більше того, північноамериканські електромобілі в своїй масі оснащені зарядними портами стандарту CCS1, а варіанти на кшталт Nissan Leaf – і зовсім стандарту CHAdeMO.

Жителі країн Європи, що беруть участь у пілотній програмі, можуть знайти сумісні зарядні станції у програмі Tesla. Якщо у володінні користувача є як Tesla, так і інший електромобіль, можна знайти в програмі Supercharger для кожного типу. Крім плати за електрику, власникам сторонніх транспортних засобів доведеться віддавати і додатковий збір, розмір якого також зазначається у додатку.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!