Компанія Ford запропонувала Європі електрифікуватися до 2035 року

Ford пропонує заборонити продаж бензинових та дизельних автомобілів з 2035 року.

0
189

Продаж бензинових та дизельних автомобілів у Великобританії буде заборонено у 2030 році, і тепер Ford закликає Європейський союз запровадити аналогічну заборону в Європі до 2035 року. Наразі немає встановленої дати, коли і буде заборонено продаж автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння в країнах-членах ЄС, але в Єврокомісії продовжуються дискусії щодо потенційної заборони їх з 2035 року.

Ford вкладає великі кошти у електромобілі. Його завод у Кельні зазнає модернізації вартістю 1,5 мільярда фунтів стерлінгів, перетворившись з будинку для виробництва Fiesta на завод зі збирання електромобілів та акумуляторів. Очікується, що рівень виробництва електромобілів досягне 1,2 мільйона протягом наступних шести років.

Американська фірма також поєднала зусилля з Volkswagen для розробки нових електричних фургонів. Новий ID.Buzz Cargo від VW і Tourneo Custom використовуватимуть ту саму платформу MEB — до 2026 року Ford планує продати 600 000 комерційних електромобілів.

Зацікавленість Ford у призначенні дати переходу на електромобілі також можна пояснити планами зробити кросовер Puma повністю електричним. Puma стала найпопулярнішим автомобілем бренду у Великобританії минулого року, обігнавши давнього бестселера ринку – Fiesta.

Ford заявляє, що він та ще 25 компаній підписали звернення до ЄС, щоб «гарантувати, що всі нові автомобілі та фургони в Європі матимуть нульовий рівень викидів з 2035 року».

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!