Ціна на пальне може перевищити 80 грн/л.: прогноз експерта

0
1256

На протогінії останніх кількох тижнів однією з найголовніших проблем в Україні залишається дефіцит палива. Уряд докладає всіх зусиль для стабілізації ситуації, але поки що безуспішно. Палива катастрофічно не вистачає, а ціни стрімко зростають нагору.

Глава «Консалтингової групи «А-95» вважає, що якщо влада ухвалить рішення відпустити паливний ринок у «вільне плавання», і скасують держрегулювання, то дефіцит дещо знизиться. Але при цьому вартість бензину буде на іншому рівні – набагато вище, ніж сьогодні.

Експерт бачить вирішення проблеми дефіциту у скасуванні держрегулювання. Він зазначає, що якщо уряд зважиться на цей крок, ціни злетять до рівня 70-80грн/л.

У свою чергу, економіст Олег Пензін вважає, що при такому подорожчанні черг на АЗС не буде, а кому паливо буде дійсно потрібне – купуватимуть.

Варто зазначити, що і сьогодні оператори АЗС знайшли кілька способів, як продавати паливо дорожче за встановлені ліміти. Попит на паливо зберігається на високому рівні, а проблема дефіциту поки що залишається невирішеною.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!