Як здати на права під час війни

0
1141

Чи можна здати на права під час війни?

Так, це можливо. Сервісні центри відновили роботу, їхні адреси є на сайті МВС. Знов працюють автошколи: знайти найближчу можна на мапі за цим посиланням.

Щось змінилося чи порядок здачі на права той самий, що до війни?

Так, зміни є, і вони суттєві. По-перше, навчання в автошколі розбито на два блоки: теоретичний і практичний. Теорію тепер можна слухати і онлайн.

Теоретичний блок для категорій В та C1, C, С1Е, СЕ скоротили за рахунок ущільнення викладання тем «Будова і технічне обслуговування ТЗ», «Етика водія ТЗ» тощо. Внутрішні іспити з теорії скасовані. Після закінчення теоретичної частини видають свідоцтво, що буде дійсним протягом року.

Щоби перейти до практики, потрібно здати екзамен з теорії в сервісному центрі МВС. Практичні заняття наразі можна відвідувати не лише в тій автошколі, де вивчали теорію. Після закінчення практичної частини видають свідоцтво, дійсне два роки.

Я встиг здати теорію, але змушений переїхати. Тепер усе заново?

Ні. Іспит з практичної частини можна скласти в будь-якому сервісному центрі МВС.

Якщо ви успішно здали все, але через війну не встигли отримати права — вам їх також видадуть у регіоні, де ви зараз перебуваєте.

Мене позбавили водійських прав до війни. Як їх отримати назад?

Так само, як і до війни: складаєте іспити, отримуєте права. Змінилося те, що це можна зробити не лише за місцем реєстрації, а в будь-якому сервісному центрі в Україні.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!