Українцям легше реєструвати автомобілі

0
655

В Україні легше реєструвати (перереєструвати) автомобілі в територіальних сервісних центрах МВС. Парламентський Комітет із питань правоохоронної діяльності рекомендував затвердити відповідний законопроект №7365.

Зокрема, цей проект закону, який невдовзі мають передати на розгляд народних депутатів Верховної Ради, передбачає врегулювання порядку присвоєння та виготовлення номерних знаків для автомобілів.

Власники зможуть самостійно обирати літерно-числову комбінацію автомобільного номера в електронному Кабінеті водія. Крім того, вони зможуть самі замовляти їх виготовлення (але лише за умови, що виготовлятимуть номери відповідно до встановлених норм). Погодьтеся, це корисне нововведення водіям.

Очікується, що ухвалення законопроекту № 7365 не лише спростить процес реєстрації автомобілів, але також не дозволить з’явитися монополістам на ринку виготовлення автомобільних номерів, тобто справедлива конкуренція.

До речі, цей проект закону також передбачає збільшення штрафів за всі правопорушення, пов’язані з автомобільними номерами. Так, штрафи пропонують збільшити до 850 – 1700 гривень (залежно від виду адміністративного правопорушення).

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!