Головна Новини Паливо буде: у Зеленського обіцяють покращення ситуації на АЗС

Паливо буде: у Зеленського обіцяють покращення ситуації на АЗС

1
2588

Наразі обсяги імпорту палива в Україну збільшилися у понад п’ять разів у порівнянні з ситуацією півтора місяці тому. Про це під час брифінгу розповів заступник керівника офісу президента Ростислав Шурма, передає «Фокус» .

Він запевнив, що ОП разом із урядом проводять активну роботу з відновлення всіх логістичних зв’язків із європейськими партнерами.

«Наразі обсяги імпорту палива вже фактично відповідають споживанню бензину та дизеля на заправках. Бензин та дизель буде, ситуація покращується з кожним днем. Все більше заправок відкриватимуться і продаватимуть пальне», — наголосив політик.

Шурма нагадав, що війська РФ з першого дня вторгнення цілеспрямовано знищували всю українську інфраструктуру забезпечення нафтопродуктами. Ворог розбомбив десятки нафтобаз і заблокував Чорне море, яке було каналом постачання імпортного палива. Через військові дії припинилися постачання з Мозирського нафтопереробного заводу до Білорусі. Тому сьогодні Україні доводиться практично з нуля відновлювати всю інфраструктуру постачання від західних партнерів, зазначив Шурма.

За його словами, східноєвропейська інфраструктура, а саме порти, залізниці, цистерни, заводи виявилися не готовими до переробки та транспортування палива в необхідній Україні кількості. Він уточнив, що йдеться про 1 млн тонн бензину та дизеля щомісяця.

Також Шурма попросив населення країни зберегти спокій та не створювати зайвий ажіотаж. Це дозволить постачальникам швидше налагодити ситуацію та забезпечити усі заправки паливом.

Політик зазначив, що в Україні також буде створено стратегічний запас нафтопродуктів, який “неможливо буде розбомбити та зруйнувати”. Цей резерв дозволить забезпечити стабільний ринок палива найближчими місяцями.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

Дякуємо!

Тепер редактори знають.