Чому в Україні знову стали вигідними автомобілі з ГБО

1
5311

На деяких українських АЗС на початку травня 2022 року продаж автогазу збільшився на 80% порівняно з початком квітня. Про це повідомляє today.ua із посиланням на інформацію від операторів роздрібного паливного ринку.

Наприкінці 2021 року та на початку 2022 року в Україні помітно знизилися продажі автогазу, оскільки його стало купувати економічно невигідно. Справа тоді дійшла до масового закриття заправок для автомобілів із ГБО.

Проте після повномасштабного вторгнення російських окупаційних військ в Україну ситуація змінилася. На початку травня українські водії почали активно купувати автогаз. Експерти кажуть, що на це є кілька причин.

По-перше, зараз в Україні є великі проблеми з бензином – утворився його дефіцит. Тому власникам автомобілів із ГБО доводиться купувати те паливо, яке є у продажу, тобто автогаз. Крім того, автогаз не використовується, на відміну від бензину та дизельного палива, для критичної інфраструктури.

Також треба врахувати, що на автогаз, на відміну від бензину та дизельного палива, немає державного регулювання його вартості.

Експерти зазначають, що постачання автогазу в Україну не припиняються, а навіть збільшуються. Ось тільки навряд чи його встигають накопичувати.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!