В Україні змінять номерні знаки для електромобілів

0
1986

Наприкінці 2020 року для електромобілів в Україні було затверджено власні номерні знаки. Від стандартних вони відрізняються кольором шрифту (біла плашка із зеленими символами) та наявністю латинських літер у серії.

У зв’язку з російською агресією деякі символи стали не актуальними. Наприклад, латинська літера Z, яка використовується після серії та номера, та позначає Zero Emission. Адже в українців вона асоціюється з окупантами, які наносять її на свою техніку та інші предмети, зробивши своєрідною свастикою.

Для того, щоб прибрати ці літери з номерних знаків електромобілів, депутати партії «Слуга народу» Ігор Фріс та Андрій Сторожук подали відповідне звернення до МВС України.

У відомстві відреагували дуже швидко. Як повідомив заступник Міністра внутрішніх справ України Богдан Драп’ятий, вже прийняті управлінські рішення і з понеділка (9 травня 2022 року) можна буде зареєструвати електромобіль, обравши державний номерний знак із суфіксом, що починається на латинську «Y». У кирилиці вона читається як У – Україна.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!