Головна Новини Автомобілі з України перестали пропускати через кордон – у чому причина

Автомобілі з України перестали пропускати через кордон – у чому причина

0
6170

Прикордонники перестали пропускати до Польщі автомобілі з України, у яких тонування не відповідає польському законодавству (ступінь тонування – від 10%). Про це повідомили українці у соціальних мережах, передає today.ua .

Українці зазначають, що польська влада змінила правила в’їзду без попередження. У підсумку, деяким українцям доводиться повертатися на територію Україну знімати зі свого автомобіля тонування, а потім заново проходити всі митні процедури.

Поляки стверджують, що такі правила щодо рівня тонування автомобілів діяли і раніше, тобто до 24 лютого, коли розпочалося повномасштабне вторгнення російських окупаційних військ в Україну.

В Україні при тонуванні вітрового скла світлопропускання має бути не нижче 75%, а при тонуванні решти скла – не нижче 70%. Дзеркальне тонування заборонено. Поліцейські визначають рівень тонування за допомогою тауметра, який має обов’язково пройти сертифікацію.

За порушення правил тонування скла автомобіля, згідно з українським законодавством, передбачається штраф у розмірі від 340 до 425 гривень.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.