Співвласник “Нової пошти” назвав спосіб подолати дефіцит палива

2
2146

Співвласник компанії “Нова пошта” Володимир Поперешнюк закликав владу скасувати державне регулювання на бензин та дизельне паливо.

Про це бізнесмен написав на своїй сторінці у Facebook.

Так, бізнесмен зазначив, що ціни відіграють роль стабілізатора на ринку, адже сигналізують про проблеми попиту та пропозиції. При підвищенні попиту починають реагувати підприємці, намагаючись перенаправити ресурси його задоволення.

“Регулювання цін та підприємницької діяльності ускладнює використання підприємцями наявних та потенційних ресурсів. Виникає дефіцит! Причому чим жорсткіше регулювання, тим більше буде дефіцит. Це стосується будь-яких товарів та послуг, які сьогодні дуже потрібні українцям”, – пише співвласник “Нової пошти”.

Попершенюк зазначив, що припинення регулювання цін допоможе вирішити проблему дефіциту палива. Також потрібно скасувати всі ліцензії на торгівлю, виробництво палив, дерегулювати правила щодо пересування водіїв та транспортних засобів. Крім того, важливим є звернення до західних партнерів із проханням послабити вимоги до регулювання.

“Україні та фронту, як ніколи, потрібна повна дерегуляція та вільна економіка. До речі, у плані відновлення економіки, представленому урядом, є пункт про те, що економіка має бути побудована на принципах дерегуляції та лібералізації! Я це підтримую повністю! Так чому б не почати негайно із паливної галузі?”, – написав він.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!