Дефіцит палива припиниться, але воно подорожчає, – міністр економіки

0
1516

Дефіцит бензину та дизельного палива на українських АЗС припиниться вже цього тижня. Таку заяву зробила Юлія Свириденко, яка обіймає посаду міністра економіки України.

За її словами, українські оператори паливного ринку вже мають контракти на постачання палива з країн Західної Європи. Наразі вирішується питання транспортування палива до нашої країни. Відомо, що його перевезення будуть використовуватися кілька видів транспорту.

Свириденко наголосило, що через те, що стане складнішою логістика, паливо на українських АЗС подорожчає. Щоправда, вона заявила, що подорожчання буде незначним.

Нагадаємо, минулого тижня в Україні виник серйозний дефіцит палива. Справа дійшла до того, що деякі АЗС обмежили заправку легкових автомобілів приватних власників із 20 до 10 літрів. У Києві взагалі попросили власників приватних автомобілів не їздити без потреби.

Така ситуація склалася через те, що російські окупанти завдають ракетних та авіаударів по нафтобазах, нафтопереробних заводах та залізничній інфраструктурі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!