Головна Новини Світло в кінці тунелю? Паливний ринок України чекають на зміни

Світло в кінці тунелю? Паливний ринок України чекають на зміни

0
2054

Президент України Володимир Зеленський обговорив із президентом Польщі Анджеєм Дудою питання про вихід на український паливний ринок польських компаній, повідомляє «Фокус» із посиланням на прес-службу президента України.

Під час спілкування із представниками польських ЗМІ Володимир Зеленський заявив, що представники однієї з польських компаній вже побували в Україні.

«Вони зустрічалися з «Нафтогазом» та міністром енергетики. Вони дуже хочуть зайти на наш ринок автозаправного бізнесу. Я думаю, вони зайдуть», – сказав Зеленський.

Президент України повідомив, що це питання він уже обговорював із президентом Польщі, обговорили деталі можливого надходження бензину з Польщі та прем’єр-міністри обох країн.

Зеленський нагадав, що Україна нещодавно приєдналася до європейської енергетичної мережі ENTSO-E.

«Ми мали показати Європейському Союзу, що ми готові. І ми були готові. Ми приєдналися до цієї мережі, і це дуже допоможе Україні», – сказав глава держави.

Також, за словами президента України, приєднання нашої країни до європейського ринку призведе до зниження цін на електроенергію, від чого виграють споживачі. Адже Україна також допоможе європейським країнам у постачанні енергоносіїв.

Фокус уже писав, що, на думку директора енергетичних програм центру Разумкова Володимира Омельченка, є кілька причин того, що в нашій країні спостерігається дефіцит бензину. Одна з головних причин – це зупинка Кременчуцького НПЗ, який постраждав під час обстрілу ЗС Росії.

У Мінекономіки обіцяють, що дефіцит бензину в Україні буде ліквідовано протягом тижня. За словами першого віце-прем’єра та міністра економіки України Юлії Свириденко, паливо на АЗС все-таки трохи подорожчає.

Також Фокус писав про те, завдяки чому на АЗС з’являться бензин та дизель. За словами експерта Володимира Омельченка, Україні потрібно скасувати державне регулювання цін на пальне.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.