Скасування вихідних та нові ціни на пальне: що зміниться для українців з 1 травня

0
218

Починаючи з сьогоднішнього дня 1 травня у зв’язку з військовим становищем українців чекає низка змін. Зокрема, зміниться порядок продовження всіх видів соцвиплат, підвищаться ціни на пальне, а також буде скасовано травневі вихідні.

Про це повідомляє ТСН .

Ціни на пальне

Підвищення цін на пальне на АЗС в окремих регіонах є результатом ударів по паливній інфраструктурі України. Насамперед йдеться про знищення Кременчуцького НПЗ, яке було основним виробником пального в Україні. І хоча, як повідомила перший віце-прем’єр – мініст економіки України Юлія Свириденко, дефіцит пального протягом найближчих 7 днів буде ліквідовано, очікується незначне подорожчання нафтопродуктів.

Скасування вихідних

Традиційних вихідних 1 та 9 травня не буде.

Не всі ВПО отримуватимуть допомогу від держави

З травня правила виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО) змінилися. Йдеться про щомісячну допомогу 2000 грн на дорослого та 3000 грн на дитину чи людину з інвалідністю. З травня допомога виплачується тільки переселенцям, які перемістилися з регіонів, де проходять бойові дії або з окупованих місць або тим переселенцям, чиє житло внаслідок війни виявилося зруйнованим або непридатним для проживання (про що надана заявка до «Дії»).

ПриватБанк закриє деякі рахунки

З 1 травня Приватбанк закриває рахунок Бонус+. Усі невикористані кошти на віртуальних рахунках будуть спрямовані на потреби армії та відновлення України.

Змінився порядок продовження та перепризначення всіх видів соцвиплат

Кабінет міністрів України скасував процедури, пов’язані з наданням документів, що підтверджують, для продовження соцвиплат або їх перепризначення. На практиці це означає, що якщо раніше до певного терміну потрібно було подавати до соціальної служби документи для продовження виплат, то тепер соціальні виплати нараховуватимуться автоматично. Документи потрібно буде надати лише через місяць після закінчення воєнного стану.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!