Українцям розповіли, чи покриває КАСКО збитки при ДТП за кордоном

0
190

Ризик потрапити в ДТП за кордоном такий самий, як і в Україні і без страховки на автомобіль тут ніяк. Максимальний захист від дорожніх неприємностей надається КАСКО незалежно, хто є ініціатором аварії.

Деякі страховики розширюють географію дії КАСКО, щоб клієнт мав можливість звернутися за виплатою по полісу, якщо форс-мажор із авто, наприклад, стався в країні Європейського Союзу. При цьому одні страхові компанії надають послугу як бонус для клієнта і не беруть за це додаткових грошей. Інші ж стягують плату за екстраопцію, тобто її додають у програму окремо.Щоб страховка спрацювала та з отриманням відшкодування у автовласника не виникало проблем, важливо правильно скористатися полісом.

Перший крок, який необхідно зробити після виклику поліції та швидкої допомоги (якщо є постраждалі), — зателефонувати до своєї страхової компанії, щоб зафіксувати факт виникнення страхової події. Далі дотримуйтесь інструкцій працівника страхової. Він розповість, що ви маєте зробити. Номер телефону call-центру завжди розміщено у договорі КАСКО. Там можуть бути вказані кілька альтернативних каналів зв’язку.

Після того як ви викликали поліцію та зателефонували до страхової компанії, зробіть наступне:

  • Зафіксуйте обставин ДТП на відео чи фото. При цьому потрібно зняти всі автомобілі, які беруть участь у аварії;
  • Обміняйтесь контактами з учасниками ДТП та свідками. Запишіть номери телефонів усіх, хто пов’язаний із подією. В інших водіїв можна попросити сфотографувати документи;
  • Не переставляйте машини, щоб не змінити схему ДТП до приїзду поліції;

Надайте документи поліції. Однак, категорично не рекомендується підписувати будь-які папери, сенс яких ви не розумієте. Краще просто вказати у графі підпису «мову не розумію».

Що ж до відшкодування по КАСКО, то тут можливі два варіанти сценарію. Так, ремонтні роботи можуть зробити у державі перебування у мережі партнерських СТО. Страховик розрахує суму компенсації за розцінками, які є актуальними в нашій країні. Або ж “реабілітація” проводитиметься в Україні, якщо автомобіль на ходу і може безпечно повернутись додому.

Знову ж таки, спрогнозувати дії страховика в конкретній ситуації не можна. Кожна справа розглядається в індивідуальному порядку.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!