Українським водіям розповіли про ПДР у Польщі, яких немає в Україні

0
1710

Багато українських біженців, виїжджаючи до Польщі на власному авто, не знають усіх правил руху дорогами сусідньої країни, які трохи відрізняються від українських.

Про це пишуть Економічні новини .

Хто головний на переході

Слід запам’ятати, що перевага надається пішоходам. Пішоходів потрібно пропустити не лише коли вони вже на зебрі, а й тоді, коли вони лише виходять на перехід.

Табу на телефон для пішохода

Ми знаємо, що розмовляти за кермом не можна. А в Польщі не можна говорити по телефону пішоходам, коли вони йдуть через дорогу чи трамвайну колію.

Дистанція

На автомагістралях (автобанах і швидкісних дорогах) обов’язково потрібно дотримуватися безпечної дистанції з транспортним засобом, який їде попереду. Розрахувати її просто: вона має становити половину вашої швидкості. Тобто, якщо ви рухаєтеся зі швидкістю 100 км/год, то до автомобіля, який рухається попереду, має бути 50 м.

Екстрені служби

Всі учасники дорожнього руху повинні дозволити екстреним службам та автомобілям зі спеціальними сигналами швидко дістатися місця події, створивши рятувальний коридор (коридор життя). Це вільний простір для транспорту служб екстреної допомоги та надання їм пріоритету.

Правило застібки-блискавки

Коли кількість смуг на дорозі зменшується, виникає пробка. Отже, у такому разі діє правило послідовного виїзду одного транспортного засобу з кожної лінії. Це нагадує застібку-блискавку.

Для кого велодоріжки

Велодоріжками у Польщі можна користуватися як велосипедистами, так і самокатниками. Ви повинні бути дуже обережні і давати дорогу пішоходам, коли керуєте велосипедом або електросамокатом, а також коли їдете велосипедною або пішохідною доріжкою.

Головне, швидкість вашого транспортного засобу має бути такою самою, як і у пішохода.

Фари включені

Керуючи автомобілем, ви повинні включати ближнє світло фар протягом усього дня цілий рік.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!