Водіям, які не повернулися до України, загрожує кримінальна відповідальність

0
1471

Правоохоронці помітили дуже цікавий факт, водії-дальнобійники масово перестали повертатися до України. Справа в тому, що чоловіки призовного віку скористалися законним способом виїхати за кордон під виглядом водіїв вантажних автомобілів і не повернулися на батьківщину. При спробі повернуться в Україну на порушників чекає кримінальна відповідальність.

У Державній службі України з безпеки на транспорті повідомляють, що водії та перевізники, які подавали документи в системі ШЛЯХ або МІУ, і виїхали з України, але не повернулися, будуть притягнуті до кримінальної відповідальності.

В «Укртрансбезпеці» зазначають, що неповернення далекобійників призовного віку, які отримали дозвіл на тимчасовий виїзд за кордон, буде розцінено як спробу ухилитися від служби в армії. За це порушення загрожує покарання у вигляді утримання в дисциплінарному батальйоні протягом 2-х років або позбавлення волі на аналогічний термін. ч.4.ст.409УКУ за це порушення передбачає кримінальну відповідальність на 5-10 років.

Співробітники «Укртрансбезпеки» стежать за фактами неповернення та вживатимуть заходів при спробі порушників повернутися до України.

Джерело:  Авто24

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!